Cum indepartam stratul Anti Reflex de pe Display-ul de Navigatie

18/05/2022
Catalin Wagenpfiel
Indepartare strat Anti Reflex de pe Display-ul de Navigatie

Odata cu trecerea timpului suprafetele cu protectie multistrat Anti Reflex (AR) trec printr-un proces de uzura care afecteaza suprafata display-ului. Adesea utilizatorul incearca sa-l curete, gandindu-se ca ecranul si nu suprafata este zgariata sau in putinele situatii murdar.
Solutia pentru a da suprafetei display-ului uniformitate consta in folosirea unui produs pentru indepartarea stratului Anti Reflex.
Dar care este acest produs si cum se foloseste pentru a putea fi indepartat?

Mai intai sa intelegem mai bine notiunea stratului Anti Reflex si performanta tratamentului.

Tratamentul Anti Reflex este un polimer care se aplica in fabrica de catre producator pe suprafata display-ului. Calitatea stratului Anti-Reflex este data de calitatea polimerului si de modul de aplicare al acestuia; in nici un caz de numarul straturilor. Rolul de baza al tratamentului este dupa cum sugerează si numele, de a bloca reflexia luminii pe suprafete, marind astfel transmisia acesteia.
Astfel se obtine o imagine mai clara si mai odihnitoare. Mai concret, utilizatorul nu va mai fi deranjat si va fi protejat in primul rand fată de sursele de lumina artificială precum sistemul de navigatie auto, ochelarii cu lentile heliomate, display-ul aparatului foto etc., dar si de lumina naturala a soarelui.
Performanta tratamentului antireflex este reprezentata de rezistenta lui in timp si de cât de usor si de des se curăță suprafata tratată fara a fi afectată.

Indepartarea stratului Anti-Reflex de pe suprafetele navigatiilor auto este posibila printr-o procedură foarte simplă si la indemana oricui.
1. Pentru curatare, luati un pachet de servetele umede de maini; acelea la 1 RON din orice magazin/alimentara si-l stergeti cu el.
2. Nu apasati ferm pe display cu servetelul; solutia din el va inlatura cu usurinta stratul Antireflex.
3. Este important sa insistati la colturi; daca nu este curatata suprafata corect, ulterior daca se opteaza pentru protectie de display (ceea ce va recomandam insistent) poate creea disconfort vizual dupa aplicare.
4. Dacă observati ca au mai rămas urme de strat Anti Reflex, insistati până la curatarea in totalitate.
5. Timp estimativ 10/20 min.

In final va asteptam la aplicarea foliei de protectie Marca Inregistrata FoliaTa®, pesonalizata pentru sistemul tau de navigatie in Bucuresti pe Strada Alunisului, Nr. 193, Sector 4.